Finns det något mer typiskt svenskt än kaffedrickande? I Sverige är kaffe mycket mer än bara en dryck; det är en del av kulturen. Som fotograf baserad i Uppsala har jag en djup fascination för konsten att hantera kaffe – från rostning av bönor till konsten att brygga den perfekta koppen. Jag har utforskat hur man maler kaffe för att framhäva dess rikaste smaker och aromer.

I Uppsala, en stad känd för sin levande kaffekultur, är jag privilegierad att kunna samarbeta med lokala rosterier och caféer. Min passion för kaffe och fotografi har lett mig till spännande projekt, som att skapa produktbilder för David på Uppsala Kafferosteri. Våra diskussioner kretsar ofta kring tekniker för att brygga utsökta kaffeupplevelser.

I den fotograferingsserie jag nyligen lanserat, framställer jag kaffet som en hjälte. Serien innehåller närbilder som fångar essensen och överflödet av kaffe. Mitt mål är att väcka ditt kaffesug – och om du känner för att ta en paus för en välbehövlig kopp, då har jag lyckats med mitt uppdrag. Som din lokala fotograf i Uppsala, vill jag dela med mig av denna kafferesan och inspirera andra att upptäcka kaffets underbara värld.

Nästa
Nästa

Vegan Delights